Tiplijn: 06-19541384

Vrouw (94) slachtoffer van babbeltruc in Gorinchem

0

GORINCHEM – Een 94-jarige vrouw uit Gorinchem is slachtoffer geworden van een babbeltruc aan de Pijlstraat. Donderdagmiddag 25 augustus drong een wildvreemde man het huis van de vrouw binnen met een verzonnen verhaal. Doordat de indringer met een zogenaamd ‘slechtnieuwsgesprek’ op de proppen kwam, was de bejaarde vrouw nogal overdonderd, meldt de politie.

De man maakte hier gebruik van en wees op twee mannen die buiten stonden en zogenaamd sleutels hadden van haar huis om mee in te breken. In de tussentijd vroeg hij om haar portemonnee en sieraden en doorzocht hij laden in de keuken, zodat hij dat alvast veilig zou kunnen stellen voor de zogenaamde inbrekers. Het slachtoffer voelde dat het niet klopte en vroeg de man haar huis te verlaten. Korte tijd daarna verliet de man de woning met wat buitgemaakte sieraden. De politie startte direct een zoekactie in de wijk, maar helaas zonder resultaat.

De verdachte is een licht getinte man, die goed Nederlands sprak. Hij heeft kort donker haar, een bril en een fors postuur. De politie vraagt iedereen om op de hoede te zijn voor dergelijke babbeltrucs. Informatie is welkom via het nummer 0900-8844.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer